Epilare definitiva SPL Or-light

Epilare definitiva SPL Or-light

Cel mai revolutionar si performant echipament de epilare definitiva SPL

Yperion aduce noul patent unic SPL (square pulse light) ce reprezinta inovatia in domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficienta decat IPL. SPL Or-Light este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate. Mai mult de atat, cu Or-Light este eliminata posibilitatea oricarei arsuri, dovendindu-se astfel siguranta acestui echipament.

Or-Light: Epilare Definitiva Rapida si Fara Durere

Mai intai, zona care va fi epilata cu Or-Light va fi curatata si dezinfectata. Apoi se acopera alunitele de pe acea zona, daca exista, cu un creion special, astfel incat lumina sa nu poata patrunde. Dupa ce este indeplinita si aceasta etapa, in zona respectiva se aplica un gel special si incepe efectiv sesiunea de epilare definitiva SPL Or-Light.

Procedura Or-Light nu este dureroasa deloc, desi, in functie de piele, densitatea firului de par sau sensibilitatea fiecarei persoane, senzatia poate fi simtita diferit. Pentru ca totusi este vorba despre o lumina pulsata, care ar putea deranja, atat operatorul, cat si clientul vor purta ochelari speciali, astfel incat vederea sa le fie protejata.

Cum functioneaza epilarea definitiva SPL Or-Light?

Energia luminii este absorbita slectiv de catre melanina din firul de par si este transmisa catre foliculul pilos. Acesta este anihilat sub actiunea transmisa prin firul de par.

Tratamentele cu SPL Or-Light pentru epilare definitiva distrug foliculul pilos prin incalzirea selectiva a fiecarei tije de par pana la o temperatura de 70°C. Distrugerea permanenta a parului si protejarea simultana a tesutului inconjurator este o sarcina dificila. In timpul epilarii optice Or-Light, se ating temperaturi care asigura denaturarea proteinelor in celulele ce inconjoara foliculul.

Un tratament Or-Light conduce in medie la o reducere a numarului de fire de par in medie cu 70% in primele 3 sedinte, iar dupa 6 sedinte Or-Light se distrug 90-95% din firele de par.

Cate sedinte SPL Or-Light sunt recomandate?

In urma evaluarii ce precede initierea tratamentului, impreuna cu consultantul centrului se stabilesc numarul de sedinte recomandate, in functie de mai multi factori:

 • culoarea pielii;
 • culoarea si grosimea firului de par;
 • adancimea la care se afla radacinile;
 • ciclul de crestere al parului;
 • zona de tratament;
 • factorii genetici individuali;
 • intensitatea luminii setate;
 • modalitatea de epilare anterioara a pacientei.

Firul de par are 3 faze de crestere:

 • faza de crestere activa – anagen
 • faza de regresie, cand cresterea este oprita – catagen
 • faza de pauza, cand parul este in pregatire pentru o noua crestere – telogen

Tratamentul are eficienta maxima in faza anagena. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se afla in faza de crestere activa, de aceea tratamentul va necesita aproximativ 6-8 sedinte/ zona, efectuate la 4 saptamani distanta una de cealalta, pentru a fi cat mai eficient si pentru a curata zona cat mai bine.

Cat dureaza o sedinta de epilare definitive cu SPL Or-Light?

Sedintele pot dura de la cateva minute pana la ceva mai mult de o ora, in functie de suprafatele ce urmeaza a fi tratate. SPL Or-Light reduce la jumatate timpul alocat fiecarei zone (aparatul este mult mai rapid, generand un flash/ secunda).

Care este intervalul de timp intre sedinte?

Sedintele urmatoare sunt programate cand parul incepe sa creasca din nou. In general, programarile sunt fixate la distanta de 4 saptamani.

Mi se potriveste epilarea definitiva cu tehnologia SPL Or-Light?

In aceeasi masura, atat femeile cat si barbatii pot obtine reducerea permanenta a parului pe aproape orice zona a corpului. Chiar daca cele mai bune rezultate se obtin in cazul parului inchis la culoare, s-au inregistrat rezultate foarte bune si in cazul parului mai deschis la culoare. Firele albe sau roscate nu pot fi eliminate prin metoda de epilare definitiva SPL. Intrucat si pielea contine melanina, este important sa nu fie prea inchisa la culoare, din doua motive: pentru a nu fi un ecran de protectie impotriva luminii si pentru a evita o eventuala depigmentare locala.

Cand pot vedea rezultatele?

Cresterea parului este redusa dupa fiecare tratament de epilare permanenta. Numarul recomandat de sedinte este intre 5 si 10, depinzand de culoarea si tipul de par din zona vizata tratamentului, dar si de culoarea pielii. Rezulatele sunt vizibile chiar de la prima sedinta.

Este dureros tratamentul de epilare definitiva cu SPL Or-Light?

Cu cat densitatea firelor de par este mai mare cu atat suprafata pielii din zona tratata va fi mai incalzita. Majoritatea oamenilor tolereza tratamentul foarte bine. Senzatia de durere variaza in intensitate de la un individ la altul, depinzand de concentratia de melanina din piele, respectiv de marimea si densitatea firului de par. Disconfortul pe care il puteti resimti – minim – este adesea descris ca o usoara gadilatura sau piscatura similara cu cea produsa de o banda de elastic.

Exista efecte adverse?

In majoritatea cazurilor nu sunt deloc efecte secundare. Felul in care suprafata tratata se prezinta imediat dupa tratament variaza de la persoana la persoana, depinzand de amploarea procedurii si de tipul de piele. Efectele adverse – in rarele cazuri cand pot aparea – sunt de obicei minore. Poate aparea o inrosire in jurul foliculilor de par sau edem local; acesta este un rezultat clinic de dorit ce indica raspunsul foliculului la tratament. Aceasta reactie dispare in maxim citeva ore. Toate efectele adverse teoretic posibile va vor fi explicate de personal specializat in timpul consultatiei ce precede inceperea tratamentului si oricand este necesar pe parcursul tratamentului.

Care este diferenta dintre SPL si laser?

Reducerea parului atat cu SPL cat si cu laser se bazeaza pe acelasi principiu: trimiterea de energie luminoasa catre foliculul pilos. In timp ce laserul emite un fascicul de lumina pe o singura lungime de unda, SPL-ul emite un fascicul de lumina intr-un spectru mai larg de lungimi de unda. Aceasta face ca tratamentul de epilare definitiva cu SPL sa fie mai sigur decat laserul si cel putin la fel de eficient.

Cat timp dureaza efectul fotoepilarii SPL?

Se indeparteaza cu siguranta parul existent, dar in cativa ani, din diferite cauze, este posibil sa apara noi fire de par si poate fi nevoie de inca 1-2 sedinte.

Avantajele tratamentului de epilare definitiva SPL

 • Este in acelasi timp eficient – distruge radacinile firelor de par si sigur – protejeaza pielea si tesuturile inconjuratoare;
 • Cel mai rapid si puternic sistem de epilare definitiva SPL;
 • Tehnologia incorporata in acest aparat este sigura, datorita lungimilor de unda folosite;
 • Pielea este respectata – energia luminii actioneaza in profunzime distrugand radacinile firelor de par;
 • Rezultate sunt vizibile inca de la prima sedinta;
 • Timpul de tratament este foarte redus (cateva minute pentru axila de pilda);
 • Orice fel de tip de par ce contine pigment poate fi tratat;
 • Putem trata orice fel de zona a corpului – fata, axila, bikini, picioare, spate, umeri – orice zona oricat de intinsa ca suprafata sau delicata;
 • Nu necesita timp de recuperare – tratamentul poate fi realizat in pauza de pranz si persoana se poate intoarce imediat la activitatile curente;
 • Nu este necesara anestezierea zonei de tratat;
 • Nu exista risc de infectare;
 • Parul nu mai creste niciodata pe zonele non-androgenice, epilarea avand rezultate permanente.

Contraindicatii

Femei insarcinate sau in perioada de alaptare, diabetici, purtatori de pacemaker (stimulator cardiac), implant metalic, hemofilie (predispozitie ereditara la hemoragii), tratamente anticoagulante, dezechilibre hematologice, epilepsie, boli fotosensibile, consum de medicamente fotosensibilizante, patologii ale pielii (psoriazis, dermatita, vitiligo etc), inroseli indoielnice ale pielii, acnee, micropigmentare (machiaj semipermanent), varice pronuntate, alunitele (nevii pigmentari) vor fi protejate pe toata durata tratamentului, piele pigmentata, herpes, cicatrici postoperatorii relativ recente, piele care prezinta fisuri sau leziuni, istorie de tumori, arsuri.

Precautii inainte de a urma un tratament de epilare definitiva SPL Or-Light

 • Pielea ce urmeaza a fi epilate definitiv se va rade cu aparatul de ras inainte cu o seara sau cu cateva ore;
 • Fara epilare cu ceara sau aparate de epilat cu smulgere, timp de cel putin 15 zile (ideal 3 saptamani) inaintea sedintei;
 • Fara crema depilatoare 1 saptamana inainte;
 • Fara decolorarea parului 1 saptamana inainte;
 • Fara expunere la soare sau solar cu 15 zile inainte (risc mare de arsura);
 • Fara autobronzante aplicate cu o saptamana inainte de tratament sau pe parcursul tratamentului, altfel exista pericolul sa se produca unele arsuri sau sa nu obtineti rezultatele dorite;
 • Fara creme, deodorante, parfumuri, creme cu filtru solar, uleiuri esentiale sau alte produse cosmetice aplicate pe corp, ce pot determina fotosensibilitate – acestea pot impiedica actiunea tratamentului;
 • Fara bai fierbinti in ziua efectuarii tratamentului.

Precautii dupa tratamentul de epilare definitiva SPL Or-Light

 • Nu va expuneti la soare/solar timp de 2 saptamani dupa sedinta de SPL;
 • Dupa tratament, pielea va fi sensibila la caldura in urmatoarele 48 de ore, nu se recomanda dusurile sau baile fierbinti;
 • Daca ati efectuat un tratament SPL pentru fata, aplicati creme cu SPF 50+ cel putin 48 de ore dupa tratament,
 • Nu exfoliati pielea tratata minim o saptamana dupa tratament;
 • Daca ati epilat zona axilei, nu veti aplica deodorant cu alcool (cele fara alcool nu prezinta contraindicatii);
 • Nu consumati alcool timp de 24 ore dupa tratament;
 • Pe toata durata tratamentului nu se recomanda epilarea cu ceara, epilator sau creme, folositi doar aparatul de ras.

Pachet COMPLET BODY (picioare, brate, axila, inghinal total)  970 lei