Drenaj Limfatic

Drenaj Limfatic

Drenajul limfatic, o metodă eficientă pentru detoxifiere

 

Drenajul limfatic

Sistemul limfatic

Sistemul limfatic reprezinta, intr-un sens, al doilea sistem circulator al organismului. Este organizat in vase limfatice, noduli limfatici, limfa (fluidul interstitial care dreneaza prin vase) si limfocite (celule imunitare specializate). Amigdalele, splina si timusul sunt toate parti consituente ale sistemului limfatic.
 

Nodulii nostri limfatici sunt niste structuri interne mici si moi localizate in axila, in zona inghinala si a gatului, precum si in piept sau abdomen. Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care actioneaza impotriva infectiilor, in acelasi timp filtrand si fluidul limfatic si eliminand corpii straini. Atunci cand orice bacterie este prezenta in limfa, nodulii limfatici isi maresc productia de limfocite, generand astfel inflamatia acestora.
 

Sistemul limfatic nu beneficiaza de o pompa pentru a facilita circulatia limfei prin sistem, asa cum sistemul circulator are inima. Astfel, miscarea corpului si functia respiratorie faciliteaza circulatia limfei prin vase si filtrarea acesteia de catre nodulii limfatici. La persoanele care nu beneficieaza de multa miscare, sistemul limfatic poate fi blocat cu usurinta - astfel corpul uman devine susceptibil la infectii.

Sistemul limfatic

Masajul de drenaj limfatic

Masajul de drenaj limfatic este un remediu usor cu efecte profunde. Acesta poate accelera volumul fluxului limfatic de 20 de ori, imbunatatind astfel semnificativ abilitatea sistemului de a elimina toxinele si materialele infectioase. Studii au certificat ca drenajul limfatic este o modalitate de tratament cu beneficii medicale intr-o gama larga de probleme limfedematoase.
 

Daca sunteti o persoana in general sanatoasa, simplul drenaj limfatic ca poate sa va recuperati mai repede dintr-o raceala sau va poate ajuta sa scapati mai usor de oboseala. 

Efectele drenajului limfatic

Prin stimularea manuala a sistemului limfatic, puteti beneficia de urmatoarele rezultate:

  • imbunatatirea capacitatii sistemului limfatic de a procesa un volum de 20 de ori mai mare decat normalul;
  • imbunatatirea vitezei prin nodulii limfatici, procesand un volum mai mare de produsi de catabolism, celule moarte, proteine in exces sau toxine
  • imbunatatirea productiei de limfocite, imbunatatind astfel capacitatea organismului de a se lupta cu infectia
  • activarea sistemului arasimpatic, provocand astfel un efect de relaxare globala a corpului.

 

Sedinta individuala Drenaj limfatic manual - 85 ron

Abonament 10 sedinte drenaj limfatic manual - 720 ron

 

 

Sedinta individuala Drenaj limfatic (aparat) 30' - 60 ron

Sedinta individuala Drenaj limfatic (aparat) 50' - 80 ron

 

Abonament 10 Sedinte Drenaj limfatic  60' (aparat) - 680